Recept Pizzarondjes


Ingrediėnten:

300 gr zelfrijzend bakmeel

40 gr boter

1 dl melk

2 el tomatenpuree

1 kleine ui

2 ananasschijven

100 gr ham

50 gr cheddar

1 el peterselie

 

extra:

bakpapier

oven

 

 

 

/ Ham ananas pizza rondjes recept - Pizzarecept, Italiaans, borrelhapjes

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 170°C). Bakplaat invetten met olie.

Zeef het bakmeel boven een kom en kneed er met de vingertoppen de in stukjes gesneden boter in ongeveer 2 minuten door, tot het mengsel fijn en kruimelig is. Bijna alle melk toevoegen en een zacht deeg vormen, eventueel melk toevoegen.

Op een met bloem bestoven ondergrond leggen en 30 seconden kneden. Het deeg op bakpapier uitrollen tot een rechthoek van 20 x 30 cm met een dikte van ongeveer 5 mm. Het deeg met tomatenpuree bestrijken en een rand van 1 cm overlaten. Gesnipperde ui, fijngesneden ananas, fijngesneden ham, geraspte kaas en fijngehakte peterselie mengen en gelijkmatig over de tomatenpuree verdelen. Een rand van 2 cm overlaten. Met behulp van het bakpapier het deeg in de lengte oprollen. Het deeg met een scherp mes in 8-12 schijfjes snijden en die plat op de bakplaat leggen. In 20 minuten goudbruin bakken.