Recept Vistempura
500 gr visfilet
1 el tempurameel
Tempurabeslag:
ijswater
extra:
olie, om te frituren
shoyu
© Janneke's Receptenpagina / Vistempura recept - Oriëntaalse recepten, visrecepten
Bereiding:
Snij de vis in stukjes van 2 x 2 cm en zet ze apart.
Meng het tempurameel (minus 1 eetlepel) voor het beslag snel tot yoghurtdik met wat ijswater. Het beslag blijft wat klonterig.
Vul een (frituur)pan voor een derde met olie en
verhit de olie tot 180°C.
Houd de olie op een constante temperatuur en voorkom dat het te heet wordt.
Wentel de stukjes vis door het meel en
haal ze door het beslag. Bak ze goudbruin en laat ze op keukenpapier
uitlekken. Breng op smaak met zout en houd de vis warm op een bakplaat in de oven op 120°C.
Serveer met shoyu (Japanse sojasaus) als dipsaus.
|