Recept Vistempura


IngrediŽnten:

500 gr visfilet

1 el tempurameel

Tempurabeslag:

ijswater

230 gr zelfgemaakt tempurameel

extra:

olie, om te frituren

shoyu

/ Vistempura recept - OriŽntaalse recepten, visrecepten

Bereiding:

Snij de vis in stukjes van 2 x 2 cm en zet ze apart.

Meng het tempurameel (minus 1 eetlepel) voor het beslag snel tot yoghurtdik met wat ijswater. Het beslag blijft wat klonterig.

Vul een (frituur)pan voor een derde met olie en verhit de olie tot 180įC. Houd de olie op een constante temperatuur en voorkom dat het te heet wordt.

Wentel de stukjes vis door het meel en haal ze door het beslag. Bak ze goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Breng op smaak met zout en houd de vis warm op een bakplaat in de oven op 120įC.

Serveer met shoyu (Japanse sojasaus) als dipsaus.