Recept Teppan Yaki


Ingrediënten:

500 gr lendenbiefstuk

zout en peper

100 gr shii-takes

100 gr sperziebonen

1 rode of groene paprika

6 lente-uitjes

1 ui in ringen

1 blikje bamboescheuten

60 ml plantaardige olie

 

soja/gemberdipsaus en sesamzaadsaus

 

 

 

/ Teppan Yaki recept - Oriëntaalse recepten, gourmetten

 

 

Bereiding:

Snij de biefstuk in zeer dunne plakjes (dat gaat het beste als het vlees deels bevroren is). Snij een kruis in alle plakjes vlees, leg ze op een schaal en strooi er zout en versgemalen peper overheen. Verwijder harde stukken van de shii-takes en haal de boontjes af (snij ze doormidden als ze langer zijn dan 7 cm). Snij de paprika in dunne reepjes en de lente-ui in reepjes van 7 cm. De ui in ringen snijden en de bamboe op gelijke lengte. Leg alle groenten in aparte bundeltjes op een schaal.

Als de gasten aan tafel zitten, een elektrische tafelgrill of koekenpan verwarmen (flink heet!) en met olie bestrijken. Schroei een kwart van het vlees aan weerszijden snel dicht en schuif het naar de rand van de pan. Roerbak dan een kwart van de groenten en voeg indien nodig wat meer olie toe. Serveer steeds kleine porties teppanyaki aan de gasten (of laat ze zelf bakken in gourmetpannetjes).

Het vlees en de groenten in een sausje naar keuze dopen alvorens ze te eten.

Serveer met gestoomde rijst.