Recept Gemengde tempurahapjes

(± 30 stuks)


Ingrediënten:

12 keizergarnalen

1 vel nori

60 gr broccoliroosjes

100 gr champignons

1 rode paprika

Zelfgemaakt Tempurabeslag van 115 gr mix

ijswater

1 ei

extra:

olie om te frituren

bloem

sojasaus

 

 

 

/ Tempura hapjes recept - recept oriëntaals, visgerechten, groenterecepten

 

 

Bereiding:

Pel de garnalen en maak ze schoon, maar laat de staart eraan zitten. Maak een inkeping in de garnalen (om te voorkomen dat ze opkrullen) en wikkel een reepje nori om de staart. Verdeel de broccoli in roosjes, borstel de champignons schoon en snij de paprika in reepjes.

Zeef het tempurameel in een kom, maak een kuiltje in het midden en voeg ijswater en ei toe. Roer dit vlug door, het beslag mag niet glad zijn. Vul een (frituur)pan voor een derde met olie en verhit de olie tot 180°C. Wentel de garnalen door de bloem, schud de overtollige bloem eraf en doop ze in het beslag. Bak de garnalen goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de groenten op dezelfde manier. Dien de tempura direct op en serveer er sojasaus als dipsaus bij.