Recept Spaghetti met tomaten/gehaktsaus


Ingrediënten:

2 uien

50 gr boter of margarine

250 gr rundergehakt

150 gr champignons

1 blikje tomatenpuree

zout, peper

1/2 tl mosterd

paprikapoeder

iets tijm

2,5 dl bouillon van blokje

300 tot 400 gr spaghetti

(Parmezaanse) kaas

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

De uien klein snijden en in de boter of margarine in de koekenpan goudbruin bakken. Het ongekruide gehakt toevoegen, met een vork rul roeren en al roerend bakken tot het vlees grijzig ziet.

De in plakjes gesneden champignons erbij doen en 5 minuten meebakken.

De tomatenpuree erdoor roeren samen met wat zout, versgemalen peper, mosterd, wat paprikapoeder en iets tijm. Zoveel bouillon erbij schenken dat een smeuïge massa ontstaat. De saus minstens een kwartiertje laten pruttelen. In die tijd de pasta koken.

De uitgelekte spaghetti even goed doorwarmen met een klontje boter of margarine. In een schaal doen en de tomaten/gehaktsaus erover scheppen.

Op het bord eventueel met geraspte (Parmezaanse) kaas bestrooien.