Recept Aardbeien kwarktaart


Ingrediėnten:

3 eieren

100 gr suiker

1 pakje vanillesuiker

50 gr maļzena

150 gr bloem

2 tl bakpoeder

500 gr verse aardbeien

500 gr magere kwark

4 el kirsch

75 gr suiker

2 pakjes gelatinepoeder

250 ml slagroom

250 gr verse aardbeien

125 ml slagroom

1 zakje klopvast

extra: oven

 

 

 

/ Aardbeien-kwarktaart recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).

Maak een biscuitdeeg zoals in het basisrecept 2 staat aangegeven, bak de taart 25-30 minuten en laat hem op een rooster uitdampen en afkoelen. Maak het papier met wat water nat en trek het eraf.

Snij de taart eenmaal horizontaal door.

Maak de 500 gr aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en pureer ze.

Vermeng de kwark met kirsch, suiker en aardbeienmoes. Los de gelatine op in 2 eetlepels heet water en laat afkoelen. Sla de slagroom stijf en klop er de afgekoelde gelatine door. Meng tot slot de slagroom door de kwark.

Als de massa een beetje stijf begint te worden 2/3 deel op de taartbodem strijken, het tweede deel erop zetten en de gehele buitenkant met de rest bestrijken. Garneer met de overige aardbeien.