Recept Hachee


Ingrediënten:

500 gr doorregen rundvlees

peper en zout

50 gr boter

3 dikke uien

3 el bloem

1 laurierblad

ietsje kruidnagelpoeder

1/2 liter bouillon (van blokje)

1 el water

1 el maïzena

1 el azijn

 

 

 

/ Hachee recept - recept groente, vleesrecepten

 

 

Bereiding:

Wrijf het vlees in met zout en peper en snij het in dobbelsteentjes.

Smelt de boter in een braadpan en bak de, geschilde en in ringen gesneden, uien enkele minuten. Voeg vlees en bloem toe en bak op hoog vuur in 5 minuten lekker bruin.

Het laurierblad en de kruidnagelen toevoegen en daarna de bouillon er voorzichtig bijschenken (het mengsel moet blijven koken). Laat de hachee 1,5 uur op een zacht vuurtje sudderen en verwijder dan het laurierblad.

Meng water, maïzena en azijn en doe dit al roerend bij het vleesmengsel en 3-5 minuten laten sudderen

Eventueel nog op smaak maken met wat peper en zout.

Serveer de hachee met aardappel, aardappelpuree of rijst.