Recept Lamskofta

(± 20 stuks)


Ingrediënten:

300 gr lamsgehakt

1 el peterselie

1 tl komijn (gemalen)

2 el korianderpoeder

snufje cayennepeper

1 fijngehakt sjalotje

2 geperste knoflooktenen

1/2 tl zout

paneermeel (om te paneren)

 

 

 

/ Lamskofta recept - recept gehakt, tapas, barbecue/grill

 

 

Voorbereiding:

Meng alle ingrediënten goed door elkaar totdat een stevig mengsel ontstaat (de ingrediënten kunnen naar smaak worden toegevoegd: De knoflook wordt milder wanneer ze wordt gebakken, meestal doe ik er 4 tenen in). Laat een uur rusten.

Bereiding:

Rol van het gehaktmengsel ongeveer 20 balletjes (barbecue 30, geen paneermeel) en rol deze door wat paneermeel.

Bak de kofta rondom bruin in wat olijfolie of aan spiezen geregen op de barbecue.

Serveer ze met bijvoorbeeld tzatziki.