Recept Zuurkoolstamppot


Ingrediënten:

500-1000 gr aardappels

melk

boter

nootmuskaat

zout

1 pak zuurkool

1 blikje ananas

(halve paprika)

250 gr gerookt spek

(1 rookworst)

 

 

 

/ Zuurkoolstamppot recept - Eenpansrecepten, aardappelen en stamppotten

 

 

Bereiding:

Kook de aardappels met het zout gaar in ongeveer 30 minuten.

Laat intussen de zuurkool uitlekken en spoel eventueel wat af. Opzetten met het sap uit het blik ananas. Snij paprika en ananas in stukjes en leg ze op de zuurkool (apart serveren kan natuurlijk ook: bak dan de paprikastukjes een beetje aan). Kook 20 minuten.

Snij het spek in dobbelsteentjes en bak ze 10 minuten in eigen vet.

Maak van de aardappelen en de andere puree-ingrediënten (met de mixer) een dikke, gladde, puree. Zuurkool, ananas en paprika afgieten en erdoor scheppen. Uitgebakken spek en het spekvet door de zuurkoolstamppot mengen (de volgende dag smaakt het nog lekkerder).

Probeer ook eens de Fryske zuurkoolstamppot versie met banaan.