Recept Tortilla wraps

(24 stuks)


Ingrediėnten:

60 ml olijfolie

2 kleine uien

2 teentjes knoflook

1/2 tl chilipoeder

2 tl komijn

1 kg gaar kippenvlees

2 el verse koriander

24 zachte tortilla's

olie, om te bakken

chilisaus

1 avocado, in plakjes

 

 

/ Tortilla wraps recept - Eenpansrecepten en stamppotten

 

 

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gesnipperde ui en uitgeperste knoflook 2-3 minuten op matig vuur. De ui mag niet zacht worden. Voeg chilipoeder en komijn toe en blijf 1 minuut roeren. Voeg het geplozen kippenvlees toe en roer goed. Verwarm het vlees tot het warm is. Roer de gehakte koriander erdoor en neem de pan van het vuur. Maak de tortilla's zacht door ze per stuk aan beide kanten 30 seconden op hoog vuur te verwarmen in een droge koekenpan met stevige bodem.

Leg een tortilla plat op het werkblad en schep een grote lepel van het kipmengsel op het midden. Rol de tortilla voorzichtig op. Giet 5 cm olie in een frituurpan. en verhit de olie tot 180°C. Bak de rolletjes per stuk krokant en laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de tortilla wraps met chilisaus, guacamole en de avocado.