Recept Pannenkoeken

(basisrecept)


Ingrediėnten:

3 eieren

3 dl melk

zout

150 gr bloem

1 el bakpoeder

2 ą 3 el boter

 

(bacon)

(appel)

(rozijnen)

 

 

/ Pannenkoeken recept - Eenpansrecepten en stamppotten

 

 

Voorbereiding:

Meng de eieren met melk en zout. Voeg er beetje bij beetje de bloem en het bakpoeder bij en klop flink. Laat het pannenekoekbeslag vervolgens 20 ą 30 minuten rusten.

Bereiding:

Verhit een beetje vet in een koekenpan. Giet er met een soeplepel wat pannenkoekbeslag in en bak dit op een matig vuur tot de rand van de pannenkoek van onderen lichtbruin en de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant goudgeel. Bak 6-8 pannenkoeken van het beslag. Houd de pannenkoeken warm op het bakblik van een lauwwarme oven (100°C) of op een bord (met deksel) op een kokende pan water (als je de kans krijgt).

Variaties:

Spekpannenkoeken: Bak enkele plakjes bacon in de pan en vul bij met pannenkoekbeslag.

Appelpannenkoeken: Schijfjes appel met kaneel en wat rozijnen in de pan. Pannenkoekbeslag erover.