Recept Sneeuwballen


IngrediŽnten:

125 gr boter

250 gr bloem

5 dl water

5 eieren (55 gr)

suiker en zout

extra:†

olie om te frituren

/ Sneeuwballen recept - recept oud en nieuwjaar, kerst

Bereiding:

Dit is soezendeeg wat in de olie wordt gebakken: enorm luchtig en zet heel erg uit. Na het bakken kan de olie weggegooid worden, bak dit dus als laatste.

Breng het water met de boter en iets zout aan de kook, de boter moet gesmolten zijn. Strooi er onder voortdurend roeren de gezeefde bloem door en blijf roeren totdat het deeg als een bal van de pan loslaat. Druk het deeg nog even plat en haal dan de pan van het vuur. 5 Minuten laten afkoelen en daarna eventueel iets suiker en 1 voor 1 de eieren er doorroeren. Het volgende ei pas toevoegen als de vorige helemaal is opgenomen door het deeg.

Verhit de olie. Vorm met 2 lepels bitterbalgrootte bolletjes van het deeg en laat ze in de olie glijden, wat eerst niet te heet mag zijn maar tijdens het bakken heter moet worden. De sneeuwballen moeten sterk opzwellen. Laat ze, als ze goudbruin zijn, even uitlekken en bestrooi ze dik met poedersuiker.