Recept Grissini all'Olio

(± 25 stuks)


Ingrediėnten:

1 dl water

1/2 zakje droge gist

1/2 tl suiker

30 gr olie

2 tl zout

200 gr bloem

 

extra:

oven

 

 

 

/ Grissini all'Olio recept

 

 

Voorbereiding:

Meng het lauwe water met gist en suiker en laat het mengsel 10 minuten rusten.

Voeg olie en zout toe en zeef de bloem boven het mengsel. Kneed het deeg 5-10 minuten tot het erg soepel is en niet meer aan de handen plakt. Op een warme plek 1 uur laten rijzen.

Bereiding:

Kneed het deeg 1 minuut door en rol van bolletjes deeg tussen de handen lange dunne stengels. Leg ze met behoorlijke tussenruimte (ze worden 2-3 keer zo dik) op een beboterd bakblik (of gebruik bakpapier) recept recepten voor Grissini .

Laat de rolletjes nog een keer 1 uur op een warme plek rijzen.

Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C) en bak de soepstengels 10-12 minuten totdat goudgeel en gaar zijn recept recepten voor Broodstengels .

Serveer de broodstengels eens met kaassaus waar een lepel mosterd door is geroerd recept recept voor Soepstengels .