Recept Bruschetta met tomaat en basilicum


Ingrediënten:

1 stokbrood of ciabatta

olijfolie

6 pomedori's

30 gr vers basilicumblad

1 el Italiaanse kruiden

2 el Parmezaanse kaas

peper en zout

 

 

 

/ Bruschetta tomaat en basilicum recept - recept zelf brood bakken, belegde broodjes

 

 

Bereiding:

Snij het brood in plakjes van 1 cm en besmeer ze met wat olijfolie. Rooster ze aan beide kanten goudbruin.

Ontvel de tomaten. Snij de tomaat in 4 parten en verwijder de zaden. Snij de partjes in kleine stukjes. Scheur de basilicumblaadjes in kleine stukjes en meng dit samen met de Italiaanse kruiden en de olijfolie door de tomatenstukjes. Laat het mengsel minimaal een uur op een warme plaats staan om de smaken goed te laten intrekken.

Verdeel het mengsel over de toast en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas over.