Recept Bruschetta met pesto en gedroogde tomaat


Ingrediënten:

1 stokbrood of ciabatta

10 zongedroogde tomaten

150 gr Parmezaanse kaas

Pesto:

50 gr basilicum

50 gr pecannoten

60 ml olijfolie

2 teentjes knoflook

extra:

keukenmachine of staafmixer

 

 

 

/ Bruschetta pesto zongedroogde tomaat recept - recept zelf brood bakken, belegde broodjes

 

 

Bereiding:

Snij het stokbrood of de ciabatta in plakjes van 1 cm. Rooster deze aan beide kanten goudbruin. Wel de gedroogde tomaten in wat kokend water.

Pureer basilicum, pecannoten, olie en knoflook voor de pesto in een keukenmachine of met een staafmixer tot een smeuïg geheel.

Bestrijk de toast gelijkmatig met het pestomengsel.

Leg hierop wat in reepjes geknipte zongedroogde tomaat en strooi er de grof geraspte Parmezaanse kaas over.

(De pesto is onder een dun laagje olie enkele dagen in de koelkast houdbaar. Nog enkele pesto's vind je hier)