Recept Olijf-amandelvlinders

(± 24 stuks)


Ingrediėnten:

75 gr zwarte olijven

100 gr amandelen

25 gr Parmezaanse kaas

2 el verse basilicum

1/4 tl zout

1/2 tl peper

3 el olijfolie

2 tl grove mosterd

4 plakjes bladerdeeg

melk

 

 

 

/ Olijven-amandelvlinders recept

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).

Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Pureer de ontpitte en gehakte olijven, gemalen amandelen, geraspte Parmezaanse kaas, gehakte basilicum, olie, mosterd, zout en peper in de keukenmachine tot een pasta.

Rol een plakje bladerdeeg iets uit en smeer er gelijkmatig de pasta op.

Vouw de beide uiteinden naar het midden, waar ze elkaar raken. Vouw het deeg nog een keer op dezelfde manier. Bestrijk het deeg met wat melk. Herhaal dit met de andere plakjes. Snij het deeg in plakjes van 1,5 cm.

Leg ze, iets uit elkaar en met de snijrand naar boven, op een bakplaat en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.