Recept Italiaanse saucijzenbroodjes

(10 groot/80 klein)


Ingrediėnten:

10 plakjes bladerdeeg

1 zakje mix voor macaroni

1 dikke ui

3 plak witbrood

± 0,5 dl melk

500 gr hoh gehakt

3 el melk

 

 

 

 

/ Italiaanse saucijzenbroodjes recept / 1-3-2003

 

 

Bereiding:

Wel het zakje mix 10 minuten met de voorgeschreven hoeveelheid heet water. Snipper de ui en voeg dat toe aan het mengsel. Breng het aan de kook en laat 10 minuten sudderen totdat bijna alle water is verdampt (let op aanbranden). Af laten koelen.

Week het ontkorste brood in de melk (alle melk moet opgenomen worden) en wrijf het fijn. Voeg het gehakt toe en het macaronimix-mengsel.

Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C). Laat het bladerdeeg iets ontdooien.

Verdeel het gehakt in 10 stukken. Maak er rolletjes van die even lang zijn als het bladerdeeg en leg ze op de bladerdeegplakken. Vouw het bladerdeeg plat dicht recept recepten voor saucijzenbroodje . Insmeren met wat melk en op een ingevette bakplaat leggen. Bak de broodjes 25 minuten.

Snij voor de kleine saucijzenbroodjes de bladerdeeg middendoor en deel elk 1/10 stukje gehakt nog eens in 2. Leg een rolletje gehakt op elk stukje bladerdeeg en vouw het rolletje plat dicht recept recepten voor mini-saucijzenbroodje . Snij elk rolletje in vieren. Insmeren met melk en 18-20 minuten bakken recept recept voor minisaucijzenbroodjes .