Recept Bladerdeeg

(basisrecept)


IngrediŽnten:

500 gr bloem

500 gr boter

10 gr zout

250 gr water

Reken voor elk in recepten vermeld plakje bladerdeeg op 50 gram eigengemaakt

/ Bladerdeeg recept / 17-11-2003

Bereiding:

Vorm van 400 gr van de boter op folie een vierkante plak van ongeveer 20 x 20 cm en leg deze plak 10 minuten in de koelkast.

Zeef de bloem en voeg water, zout en 100 gr in stukjes gesneden boter toe. Kneed tot een soepel deeg. 5 Minuten afgedekt laten rusten. Rol het deeg uit tot een plak van 30 x 30 cm en leg de plak boter erop. Vouw het deeg over de boter dicht.

* Rol de plak, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot een dikte van 8 mm en vouw de lap in drieŽn. Draai de plak een kwartslag en rol weer uit tot 8 mm dikte, herhaal dit nog een keer. Let erop dat de plak niet vastplakt aan het werkblad. Leg het gevouwen deeg minimaal 30 minuten in de koelkast.*†Herhaal de procedure tussen de * * nog twee keer. Het deeg kan nu verwerkt of ingevroren worden.