|
||
|
||
Recept Bladerdeeg(basisrecept)Ingrediënten:500 gr bloem500 gr boter10 gr zout250 gr water
Reken voor elk in recepten vermeld plakje bladerdeeg op 50 gram eigengemaakt
© Janneke's Receptenpagina / Bladerdeeg recept / 17-11-2003
Bereiding:Vorm van 400 gr van de boter op folie een vierkante plak van ongeveer 20 x 20 cm en leg deze plak 10 minuten in de koelkast.Zeef de bloem en voeg water, zout en 100 gr in stukjes gesneden boter toe. Kneed tot een soepel deeg. 5 Minuten afgedekt laten rusten. Rol het deeg uit tot een plak van 30 x 30 cm en leg de plak boter erop. Vouw het deeg over de boter dicht.* Rol de plak, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot een dikte van 8 mm en vouw de lap in drieën. Draai de plak een kwartslag en rol weer uit tot 8 mm dikte, herhaal dit nog een keer. Let erop dat de plak niet vastplakt aan het werkblad. Leg het gevouwen deeg minimaal 30 minuten in de koelkast.* Herhaal de procedure tussen de * * nog twee keer. Het deeg kan nu verwerkt of ingevroren worden.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Bladerdeeg, Invriezen, Basisrecepten
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|