Recept Walnoottaart

(12 porties)


Ingrediėnten:

7 eieren

20 druppels zoetstof

2 kopjes walnoten

1,5 tl amandelextract

extra:

oven

springvorm Ų 28 cm

 

 

/ Walnoottaart recept - recept Dr. Atkinsdieet

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160°C. Splits de eieren. Meng in een kleine schaal eigelen, zoetstof en amandelextract en laat dit mengsel 10 minuten in de mixer mengen. Voeg de fijngehakte noten bij het mengsel. Sla de eiwitten stijf en roer 1/3 deel van de stijfgeslagen eiwitten door het eigeelmengsel.

Lepel het mengsel luchtig door de rest van de stijfgeslagen eiwitten en schep het deeg in de met olie bestreken springvorm.

Bak de taart 45 minuten in een elektrische oven of 50 minuten in een gasoven. Laat de taart 10 minuten afkoelen, keer de taart dan op een bord of rooster en laat de taart verder afkoelen. Bewaar de taart eventueel in alu-folie in de koelkast. Extra lekker: snij de taart doormidden vul met slagroom.