Recept Quiche Lorraine

(12 porties)


Ingrediënten:

400 g uitgebakken bacon

2 eieren

2 eigelen

1 tl franse mosterd

1/2 tl mosterdpoeder

1/8 tl cayennepeper

1/2 kopje spekvet

1 kopje gemalen Parmezaanse kaas

1/2 l ongeslagen slagroom

1 tl gehakte peterselie

extra:

bakvorm Ø 23 cm

oven

 

 

/ Quiche lorraine recept - recept Atkins dieet

 

 

Bereiding:

Verkruimel de bacon en verdeel de helft over de bakvorm. Doe de eieren en de eigelen, mosterd, mosterdpoeder, cayennepeper, spekvet (bijvoorbeeld het vet dat overgebleven is na het uitbakken van de bacon) en 1/3 kopje Parmezaanse kaas in een kom en vermeng deze ingrediënten goed. Verwarm de room tot het kookpunt (let op, de room mag niet koken!). Schenk de room bij het mengsel in de kom, vermeng dit en giet het geheel over de bacon in de bakvorm. Plaats de bakvorm gedurende 35 minuten in een op 150°C verwarmde oven. Haal de quiche uit de oven (wanneer hij nog niet stevig is, zet u de quiche nog even terug in de oven). Bestrooi met achtergehouden kaas, bacon en met de fijngehakte peterselie. Dien warm op.