Recept Bacon en kaassoufflé

(6 personen)


Ingrediënten:

iets boter

1/2 kopje boter

1 tl kruidenzout

(of zout en peper)

1 1/2 kopje slagroom

200 gr geraspte oude kaas

8 eieren

1/2 kopje uitgebakken, verkruimelde bacon

extra:

ovenschotel van 2,5 liter inhoud

 

 

/ Bacon-kaas-soufflé recept - recept Atkins dieet

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven tot 200°C. Vet een diepe ovenschotel in met iets boter.

Smelt de boter in een pan, voeg zout, peper en slagroom bij de gesmolten boter. Roer tot het mengsel glad is (niet laten koken). Voeg de geraspte kaas toe en roer totdat de kaas is gesmolten. Neem de pan van het vuur.

Splits de eieren. Klop de eidooiers één voor één door de saus. Meng goed na elke eidooier voor de volgende toe te voegen. Sla de eiwitten stijf. Schep de stijfgeslagen eiwitten luchtig door de saus (niet roeren). Giet het mengsel voorzichtig in de ovenschotel en bestrooi met de verkruimelde bacon.

Zet de ovenschotel in het midden van de oven en verlaag de temperatuur tot 190°C. Laat de soufflé in ongeveer 30 minuten gaar worden. De soufflé is gaar, wanneer de bovenkant lichtbruin is en hij stevig aanvoelt.