|
|
|
|
||
Recept Zoetzuur varkensvleesIngrediënten:500 gr schouderkarbonade25 gr gemberwortel1/2 el suiker4 el sherry3 el soja1 el sesamolie
3 el slaolie1 groene peper1 rode peper3 sjalotjes150 gr bamboespruiten
4 el azijn, 3 el suiker, 1 el soja (ketjap), maïzena
© Janneke's Receptenpagina / Zoetzuur varkensvlees recept - Vleesgerechten, varkensvlees
Bereiding:Ontbeen het vlees en snij het in grove dobbelstenen (2 cm).Maak marinade van geraspte gemberwortel, suiker, sherry, soja en sesamolie. Laat het vlees hierin minimaal 15 minuten staan.Uit laten lekken en de marinade opvangen.Roerbak het vlees 2 minuten in de gloeiendhete slaolie. Neem het vlees uit de pan en roerbak dan de beide kleingesneden pepers, de kleingesneden sjalotjes en de in reepjes gesneden bamboespruiten.Doe alles, ook het aangebakken vlees, in een braadpan en giet er de marinade bij. Roer er de azijn, suiker en soja (ketjap) door. Laat alles zachtjes koken tot het vlees gaar is en de saus enigszins dik en doorschijnend. Bind zo nodig licht bij met een beetje maïzena.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Varkensvlees, Oriëntaals
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|