Recept Garnalenkroketten

(± 12-16 stuks)


Ingrediėnten:

3 dl visbouillon

50 gr boter

60 gr bloem

4 el room

1 el peterselie

2 tl citroensap

1 tl kerrie

1 tl peper

200 gr gepelde garnalen

bloem

1 ei

paneermeel

extra: olie om te frituren

 

 

 

/ Garnalenkroketjes recept - Garnalen recepten, visrecepten

 

 

Voorbereiding:

Maak visbouillon en zeef deze. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. 1 minuutje laten garen. De visbouillon onder voortdurend roeren toevoegen en aan de kook brengen. Deze dikke saus 3 minuten laten sudderen. Van het vuur halen, iets af laten koelen en daarna de room, fijngehakte peterselie, citroensap, kerrie, peper en garnalen er doormengen. Minimaal 2 uur in de koelkast zetten.

Bereiding:

Vorm kroketjes zonder barstjes. Roer het ei los met 1 el water. Haal de kroketjes door de bloem, daarna het ei en dan door het paneermeel recept recepten voor Garnalenkroketten . Even laten drogen en nogmaals door het ei en paneermeel halen. Vries ze in recept recept voor Garnalenkroketjes .

Verhit de frituurolie tot 180°C en bak hierin de garnalenkroketjes goudbruin.

Serveer met brood en mosterd.