Recept Garnalenbeignets

(± 30 stuks)


Ingrediėnten:

90 gr bloem

40 gr zelfrijzend bakmeel

2 bosuitjes

2 el verse peterselie

snufje cayennepeper

zout

1,8 dl spa rood

125 gr hollandse garnaaltjes

extra:

olie om te frituren

 

 

 

/ Garnalenbeignets recept - Garnalenrecepten, visgerechten

 

 

Bereiding:

Zeef de bloem en het bakmeel in een kom. Voeg gehakte bosuitjes, gehakte peterselie, cayennepeper en wat zout toe en meng alles goed. Maak een kuiltje, voeg geleidelijk aan het mineraalwater toe en klop alles tot een glad, kwarkdik, beslag. Meng de gekookte en fijngehakte garnalen er goed door.

Vul een (frituur)pan voor een derde met olie. Verhit de olie tot 180°C.

Bak een 1/2 eetlepel beslag 1-2 minuten, draai de beignets om en bak ze bruin. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer ze warm.