Vruchten


/ keukentips en trucs

 

 

 

Vruchtenjam en gelei: Lukken beter als er wat nog niet helemaal rijpe vruchten aan toe worden gevoegd: ook een scheut citroensap kan helpen.

 

Vruchten op alcohol: Leg ze in in hun eigen dranksmaakje voor het lekkerste resultaat: dus kersen in kirsch, frambozen in frambozenlikeur en druiven in cognac of vieux. De alcohol moet minimaal 1 vingerdikte boven de vruchten staan.

 

Vruchtentoetjes: Voor de plotselinge visite een snel en lekker toetje: er zijn weinig vruchten die niet combineren met yoghurt of kwark: Roer de kwark of yoghurt los met eventueel wat suiker en voeg vruchten toe, hou een paar achter voor garnering.

 

Sneeuwfruit: Leuk voor taarten en cocktails: Klop een eiwit los met een theelepel water, haal fruit zoals druiven, kersen en bessen door het mengsel en daarna door fijne kristalsuiker, even laten drogen en je hebt "berijpt" fruit.