|
|
|
|
||
Kruiden© Janneke's Receptenpagina / kooktips en kookweetjes
Invriezen: Was de kruiden, dep ze droog en hak ze fijn: doe in een diepvriesbakje in elk vakje een theelepel kruiden, bijvullen met water en invriezen, daarna in een diepvrieszakje. Makkelijk voor gerechten waar ook wat vocht bij mag.Andere methode: wassen, droogdeppen, heel invriezen in diepvrieszakjes en als ze goed bevroren zijn met de deegroller fijnwrijven en weer in de vriezer leggen.
Niet meekoken: dille, dragon, kervel, tuinkers, bieslook, citroenmelisse.
Kruidenolie: Gebruik voor het maken van kruidenolie olijfolie of zonnebloemolie. Gebruik gedroogde kruiden omdat de olie anders troebel wordt.
Kruiden drogen: Droog kruiden niet in de zon maar op een plek met goede luchtcirculatie. In een heteluchtoven op 30-40°C gaat ook perfect.
|
||
Kijk eens bij alle recepten: Recepten-index of kijk bij alle Tips en trucs
|