Groenten


/ tips en trucs

 

 

 

Veel visite:

Dus veel groente en het liefst wat meer soorten maar geen kookpitten genoeg: Kook de groenten van tevoren, doe ze zonder het nat in aluminiumfolie (platte pakjes) en verwarm ze later in een stoompan (aardappelnetje wil ook) of leg ze een tijdje met (eventueel) een klontje boter erop 15-20 minuten in een lauwe oven (140°C).

 

Groente uit het weiland:

Omdat het eten van sla ook al vaak de opmerking oplevert: ik ben geen konijn... In het voorjaar een wandelingetje door de weilanden levert jonge paardebloemblaadjes en veldzuring op: kun je een heerlijke pittige salade van maken.

Zelf een tuin? Heel veel bloemen zijn eetbaar en geven je salade een uiterlijk wat vragen oproept: rode en gele bloemetjes van de kievitskop (Oost-Indisch kers), de oranje blaadjes van de goudsbloem, de blaadjes van je viooltjes en de blauwe schutblaadjes van de cichorei.