|
|
|
|
Diepvriestabel EIEREN EN ZUIVELPRODUCTEN
|
Soort
|
Bewaartijd
|
Geschikt:
|
Voorbereiding
|
Ontdooien bij kamer temp.
|
Opmerkingen
|
Hele eieren
|
10 maanden
|
zeer goed
|
dooiers en eiwit mengen, niet kloppen, suiker of zout toevoegen
|
3 à 4 uur
|
per 10 eieren ongeveer 2 soeplepels suiker of 1 theelepel zout toevoegen
|
Eigeel
|
8 maanden
|
goed
|
eigeel losroeren, suiker of zout toevoegen
|
3 à 4 uur
|
|
Eiwit
|
12 maanden
|
zeer goed
|
-
|
3 à 4 uur
|
|
Roomboter
|
8 à 12 maanden
|
zeer goed
|
-
|
1 à 2 uur
|
best verpakken in aluminium folie in pakjes van 250 gr.
|
Room
|
1 à 3 maanden
|
middelmatig
|
Indien gewenst mengen met suiker
|
1 à 2 uur
|
kleine porties invriezen
|
Slagroom
|
15 dagen
|
moeilijk
|
stijf kloppen
|
1 à 2 uur
|
bewerken na ontdooien is moeilijk
|
Melk
|
3 maanden
|
middelmatig
|
gepasteuriseerd of gehomogeniseerd In dozen of bekers gieten
|
4 uur
|
vlug ontdooien: op zacht vuur
|
Jonge kaas
|
6 maanden
|
zeer goed
|
porties maken
|
1 à 4 uur
|
plakken scheiden door cellofaan of boterhampapier
|
Oude kaas
|
4 à 6 maanden
|
goed
|
porties maken
|
3 à 4 uur
|
|
Zachte kaas
|
4 maanden
|
zeer goed
|
porties maken
|
2 à 3 uur
|
|
Gefermenteerde kaassoorten (brie, camembert)
|
1 à 2 maanden
|
goed
|
met de verpakking in plasticzak schuiven
|
4 uur
|
op gewenste rijpheid invriezen
|