Diepvriestabel EIEREN EN ZUIVELPRODUCTEN


/ keukenweetjes en trucs

 

 

 

Soort

Bewaartijd

Geschikt:

Voorbereiding

Ontdooien bij kamer temp.

Opmerkingen

Hele eieren

10 maanden

zeer goed

dooiers en eiwit mengen, niet kloppen, suiker of zout toevoegen

3 à 4 uur

per 10 eieren ongeveer 2 soeplepels suiker of 1 theelepel zout toevoegen

Eigeel

8 maanden

goed

eigeel losroeren, suiker of zout toevoegen

3 à 4 uur

 

Eiwit

12 maanden

zeer goed

-

3 à 4 uur

 

Roomboter

8 à 12 maanden

zeer goed

-

1 à 2 uur

best verpakken in aluminium folie in pakjes van 250 gr.

Room

1 à 3 maanden

middelmatig

Indien gewenst mengen met suiker

1 à 2 uur

kleine porties invriezen

Slagroom

15 dagen

moeilijk

stijf kloppen

1 à 2 uur

bewerken na ontdooien is moeilijk

Melk

3 maanden

middelmatig

gepasteuriseerd of gehomogeniseerd In dozen of bekers gieten

4 uur

vlug ontdooien: op zacht vuur

Jonge kaas

6 maanden

zeer goed

porties maken

1 à 4 uur

plakken scheiden door cellofaan of boterhampapier

Oude kaas

4 à 6 maanden

goed

porties maken

3 à 4 uur

 

Zachte kaas

4 maanden

zeer goed

porties maken

2 à 3 uur

 

Gefermenteerde kaassoorten (brie, camembert)

1 à 2 maanden

goed

met de verpakking in plasticzak schuiven

4 uur

op gewenste rijpheid invriezen