Diepvriestabel VIS, SCHAAL- EN SCHELPDIEREN


/ keukenweetjes en trucs

 

 

 

Soort

Bewaren

Geschikt

Voorbereiden

Ontdooien

Opmerking

 

oven 150°

braadpan

kamer-

temp.

Forellen, zeelt, karper

3 maanden

goed

bij het reinigen de huid niet beschadigen men kan de vis glaceren

10 à 15 min

 

 

 

Krab, garnalen

3 maanden

goed

wassen en koken in gezouten water, afkoelen, pellen, verpakken

 

 

2 à 3 uur

ontdooien ook in gesloten verpakking in lauw water

Kreeft, langoest

4 à 6 maanden

zeer goed

wassen in gezouten water,drogen, verpakken

 

Van de diepvries in de kookpan

 

levend invriezen

Magere vis:

kabeljauw, tong, schelvis, roodbaars, rog, pladijs

4 à 6 maanden

zeer goed

na het reinigen en snijden de vis 1 min onderdompelen in een zoutoplossing van 75 gr per liter water, laten uitlekken, afdrogen

10 à 15 min

Van de diepvries in de kookpan

3 uur

nooit volledig laten ontdooien

Mosselen

3 maanden

goed

bereiden, uit de schelp halen, afkoelen en met wat kookvocht invriezen

 

Van de diepvries in de kookpan - zacht vuur

2 à 3 uur

ontdooien ook in gesloten verpakking in lauw water

St. Jacobs

schelpen

4 à 6 maanden

zeer goed

wassen, koraal afsnijden, slijmerige delen verwijderen mossel met koraal invriezen

 

Van de diepvries in de kookpan

 

Schelpen goed schrobben voor het opdienen

Vette vis: zalm (witte, roze), haring, paling, snoek

3 à 4 maanden

goed

na het reinigen en snijden de vis 1 min in een oplossing van 10 gr ascorbinezuur per liter water dompelen, laten uitlekken, afdrogen

10 à 15 min

Van de diepvries in de kookpan

3 uur

vette vis nooit pekelen