|
|
|
|
Diepvriestabel VIS, SCHAAL- EN SCHELPDIEREN
|
Soort
|
Bewaren
|
Geschikt
|
Voorbereiden
|
Ontdooien
|
Opmerking
|
oven 150°
|
braadpan
|
kamer-
temp.
|
Forellen, zeelt, karper
|
3 maanden
|
goed
|
bij het reinigen de huid niet beschadigen men kan de vis glaceren
|
10 à 15 min
|
|
|
|
Krab, garnalen
|
3 maanden
|
goed
|
wassen en koken in gezouten water, afkoelen, pellen, verpakken
|
|
|
2 à 3 uur
|
ontdooien ook in gesloten verpakking in lauw water
|
Kreeft, langoest
|
4 à 6 maanden
|
zeer goed
|
wassen in gezouten water,drogen, verpakken
|
|
Van de diepvries in de kookpan
|
|
levend invriezen
|
Magere vis:
kabeljauw, tong, schelvis, roodbaars, rog, pladijs
|
4 à 6 maanden
|
zeer goed
|
na het reinigen en snijden de vis 1 min onderdompelen in een zoutoplossing
van 75 gr per liter water, laten uitlekken, afdrogen
|
10 à 15 min
|
Van de diepvries in de kookpan
|
3 uur
|
nooit volledig laten ontdooien
|
Mosselen
|
3 maanden
|
goed
|
bereiden, uit de schelp halen, afkoelen en met wat kookvocht invriezen
|
|
Van de diepvries in de kookpan - zacht vuur
|
2 à 3 uur
|
ontdooien ook in gesloten verpakking in lauw water
|
St. Jacobs
schelpen
|
4 à 6 maanden
|
zeer goed
|
wassen, koraal afsnijden, slijmerige delen verwijderen mossel met koraal invriezen
|
|
Van de diepvries in de kookpan
|
|
Schelpen goed schrobben voor het opdienen
|
Vette vis: zalm (witte, roze), haring, paling, snoek
|
3 à 4 maanden
|
goed
|
na het reinigen en snijden de vis 1 min in een oplossing van 10 gr
ascorbinezuur per liter water dompelen, laten uitlekken, afdrogen
|
10 à 15 min
|
Van de diepvries in de kookpan
|
3 uur
|
vette vis nooit pekelen
|