|
|
|||||||
|
||||||||
Diepvriestabel VIS, SCHAAL- EN SCHELPDIEREN© Janneke's Receptenpagina / keukenweetjes en trucs
|
||||||||
Soort |
Bewaren |
Geschikt |
Voorbereiden |
Ontdooien |
Opmerking
|
|||
oven 150° |
braadpan |
kamer-temp. |
||||||
Forellen, zeelt, karper |
3 maanden |
goed |
bij het reinigen de huid niet beschadigen men kan de vis glaceren |
10 à 15 min |
|
|
|
|
Krab, garnalen |
3 maanden |
goed |
wassen en koken in gezouten water, afkoelen, pellen, verpakken |
|
|
2 à 3 uur |
ontdooien ook in gesloten verpakking in lauw water |
|
Kreeft, langoest |
4 à 6 maanden |
zeer goed |
wassen in gezouten water,drogen, verpakken |
|
Van de diepvries in de kookpan |
|
levend invriezen |
|
Magere vis:kabeljauw, tong, schelvis, roodbaars, rog, pladijs |
4 à 6 maanden |
zeer goed |
na het reinigen en snijden de vis 1 min onderdompelen in een zoutoplossing van 75 gr per liter water, laten uitlekken, afdrogen |
10 à 15 min |
Van de diepvries in de kookpan |
3 uur |
nooit volledig laten ontdooien |
|
Mosselen |
3 maanden |
goed |
bereiden, uit de schelp halen, afkoelen en met wat kookvocht invriezen |
|
Van de diepvries in de kookpan - zacht vuur |
2 à 3 uur |
ontdooien ook in gesloten verpakking in lauw water |
|
St. Jacobsschelpen |
4 à 6 maanden |
zeer goed |
wassen, koraal afsnijden, slijmerige delen verwijderen mossel met koraal invriezen |
|
Van de diepvries in de kookpan |
|
Schelpen goed schrobben voor het opdienen |
|
Vette vis: zalm (witte, roze), haring, paling, snoek |
3 à 4 maanden |
goed |
na het reinigen en snijden de vis 1 min in een oplossing van 10 gr ascorbinezuur per liter water dompelen, laten uitlekken, afdrogen |
10 à 15 min |
Van de diepvries in de kookpan |
3 uur |
vette vis nooit pekelen
|
|
Kijk eens bij alle recepten: Recepten-index of kijk bij alle Tips en trucs
|