|
|
|||||||
|
||||||||
Diepvriestabel VARKENSVLEES© Janneke's Receptenpagina / keukenweetjes en trucs
|
||||||||
Soort |
Bewaren |
Geschikt |
Voorbereiden |
Ontdooien |
Opmerking |
|||
in oven 150°C |
in kook of braadpan |
kamertemp. |
||||||
Bloedworst |
6 maand |
zeer goed |
dagporties |
|
|
|
kan bevroren bereid worden |
|
Braadworst |
4 à 6 maand |
goed |
porties max 500 gr |
|
|
4 uur |
kan bevroren bereid worden |
|
Gebraad |
6 à 8 maand |
zeer goed |
dagporties stukken niet zwaarder dan 1,5 kg. |
20 min |
|
4 à 5 uur |
gedeeltelijk ontdooien, bruin braden |
|
Gehakt |
mager: 6 maandvet: 4 maand |
goed |
porties max 500 gr |
15 min |
|
3 à 4 uur |
|
|
Hoofdkaas |
4 à 6 maand |
goed |
dagporties |
|
van de diepvriezer in de kookpan |
|
na ontdooien onmiddellijk gebruiken |
|
Kaantjes |
4 maand |
|
|
|
|
|
|
|
Koteletten/karbonade |
6 à 8 maand |
goed |
afzonderlijk verpakken |
10 min |
10 min |
3 à 4 uur |
gedeeltelijk ontdooien, bruin braden |
|
Lever |
3 à 4 maand |
goed |
|
|
van de diepvriezer in de kookpan |
|
zodra de lever kan gesneden worden is ze voldoende ontdooid om te braden |
|
Leverpastei, Leverworst |
4 maand |
goed |
mengsel iets vochtiger maken dagporties |
|
|
3 uur |
|
|
Nieren
|
3 à 4 maand |
goed |
enkele uren laten trekken in zout water |
10 min |
10 minzacht vuur |
|
zodra u de nieren snijden kunt zijn ze voldoende ontdooid |
|
Poten, oren, staart |
4 à 6 maand |
goed |
|
|
|
|
van de diepvriezer in de kookpan |
|
Rollade |
4 à 6 maand |
goed |
stukken niet zwaarder dan 1/2 kg. |
20 min |
|
3 à 4 uur |
gedeeltelijk ontdooien, bruin braden |
|
Spek |
4 à 6 maand |
goed |
stukken max 500 gr repen afzonderlijk verpakken |
- |
van de diepvriezer in kook of braadpan |
|
zouten tijdens de bereiding
|
|
Kijk eens bij alle recepten: Recepten-index of kijk bij alle Tips en trucs
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht) |