|
|
|
|
Diepvriestabel VARKENSVLEES
|
Soort
|
Bewaren
|
Geschikt
|
Voorbereiden
|
Ontdooien
|
Opmerking
|
in
oven 150°C
|
in
kook of braadpan
|
kamer
temp.
|
Bloedworst
|
6 maand
|
zeer goed
|
dagporties
|
|
|
|
kan bevroren bereid worden
|
Braadworst
|
4 à 6 maand
|
goed
|
porties max 500 gr
|
|
|
4 uur
|
kan bevroren bereid worden
|
Gebraad
|
6 à 8 maand
|
zeer goed
|
dagporties stukken niet zwaarder dan 1,5 kg.
|
20 min
|
|
4 à 5 uur
|
gedeeltelijk
ontdooien, bruin braden
|
Gehakt
|
mager:
6 maand
vet:
4 maand
|
goed
|
porties
max 500 gr
|
15 min
|
|
3 à 4 uur
|
|
Hoofdkaas
|
4 à 6 maand
|
goed
|
dagporties
|
|
van
de diepvriezer in de kookpan
|
|
na
ontdooien onmiddellijk gebruiken
|
Kaantjes
|
4 maand
|
|
|
|
|
|
|
Koteletten/
karbonade
|
6 à 8 maand
|
goed
|
afzonderlijk
verpakken
|
10 min
|
10 min
|
3 à 4 uur
|
gedeeltelijk
ontdooien, bruin braden
|
Lever
|
3 à 4 maand
|
goed
|
|
|
van
de diepvriezer in de kookpan
|
|
zodra
de lever kan gesneden worden is ze voldoende ontdooid om te braden
|
Leverpastei, Leverworst
|
4 maand
|
goed
|
mengsel
iets vochtiger maken dagporties
|
|
|
3 uur
|
|
Nieren
|
3 à 4 maand
|
goed
|
enkele
uren laten trekken in zout
water
|
10 min
|
10 min
zacht
vuur
|
|
zodra
u de nieren snijden
kunt zijn ze voldoende ontdooid
|
Poten,
oren, staart
|
4 à 6 maand
|
goed
|
|
|
|
|
van
de diepvriezer in de kookpan
|
Rollade
|
4 à 6 maand
|
goed
|
stukken niet zwaarder
dan 1/2 kg.
|
20 min
|
|
3 à 4 uur
|
gedeeltelijk
ontdooien, bruin braden
|
Spek
|
4 à 6 maand
|
goed
|
stukken max 500 gr repen afzonderlijk verpakken
|
-
|
van de diepvriezer in kook of braadpan
|
|
zouten
tijdens de bereiding
|