Diepvriestabel VARKENSVLEES


/ keukenweetjes en trucs

 

 

 

Soort

Bewaren

Geschikt

Voorbereiden

Ontdooien

Opmerking

in oven 150°C

in kook of braadpan

kamer

temp.

Bloedworst

6 maand

zeer goed

dagporties

 

 

 

kan bevroren bereid worden

Braadworst

4 à 6 maand

goed

porties max 500 gr

 

 

4 uur

kan bevroren bereid worden

Gebraad

6 à 8 maand

zeer goed

dagporties stukken niet zwaarder dan 1,5 kg.

 20 min

 

4 à 5 uur

gedeeltelijk ontdooien, bruin braden

Gehakt

mager: 6 maand

vet: 4 maand

goed

porties max 500 gr

15 min

 

3 à 4 uur

 

Hoofdkaas

4 à 6 maand

goed

dagporties

 

van de diepvriezer in de kookpan

 

na ontdooien onmiddellijk gebruiken

Kaantjes

4 maand

 

 

 

 

 

 

Koteletten/

karbonade

6 à 8 maand

goed

afzonderlijk verpakken

10 min

10 min

3 à 4 uur

gedeeltelijk ontdooien, bruin braden

Lever 

3 à 4 maand

goed

 

 

van de diepvriezer in de kookpan

 

zodra de lever kan gesneden worden is ze voldoende ontdooid om te braden

Leverpastei, Leverworst

4 maand

goed

mengsel iets vochtiger maken dagporties

 

 

3 uur

 

Nieren

 

3 à 4 maand

goed

enkele uren laten trekken in zout water

10 min

10 min

zacht vuur

 

zodra u de nieren snijden kunt zijn ze voldoende ontdooid

Poten, oren, staart

4 à 6 maand

goed

 

 

 

 

van de diepvriezer in de kookpan

Rollade 

4 à 6 maand

goed

stukken niet zwaarder dan 1/2 kg.

20 min

 

3 à 4 uur

gedeeltelijk ontdooien, bruin braden

Spek 

4 à 6 maand

goed

stukken max 500 gr repen afzonderlijk verpakken

-

van de diepvriezer in kook of braadpan

 

zouten tijdens de bereiding