|
|
|||||||
|
||||||||
Diepvriestabel RUNDVLEES© Janneke's Receptenpagina / keukenweetjes en trucs
|
||||||||
Soort |
Bewaren |
Geschikt |
Voor-bereiden |
Ontdooien |
Opmerking |
|||
in oven 150° C |
in kook- of braadpan |
Bij kamertemp. |
||||||
Biefstuk |
10 à 12 maanden |
zeer goed |
afzonderlijk verpakken |
10 min. |
10 min.zacht vuur |
2 à 3 uur |
nooit volledig laten ontdooien |
|
Bouillon |
mager: 8 à 10 maanden |
goed |
maak sterke bouillon |
|
vanuit de diepvriezer in de kookpan |
|
|
|
vet: 6 à 8 maanden |
||||||||
Bouillonvlees |
10 à 12 maanden |
zeer goed |
|
|
vanuit de diepvriezer in de kookpan |
|
opzetten in koud of kokend water |
|
Gehakt |
vet: 4 maanden |
goed |
pakjes niet zwaarder dan 500 gr. |
10 à 15 min. |
|
6 uur |
runder- en varkensgehakt mogen gemengd worden |
|
Biefstuk tartaar |
mager: 6 maanden |
zeer goed |
||||||
Soepballetjes |
mager: 6 maanden |
goed |
naast elkaar op een plaat leggen, dan verpakken |
|
vanuit de diepvriezer in de soep |
|
|
|
Hart |
3 à 4 maanden |
goed |
snijden |
|
vanuit de diepvriezer in de kookpan |
|
voor bouillon of speciale bereidingen |
|
Poulet |
vet: 6 à 8 maanden |
goed |
stukjes van gelijke grootte |
30 min. |
|
2 à 3 uur |
na gedeeltelijk ontdooien de stukken scheiden |
|
mager: 10 à 12 maanden |
zeer goed |
|||||||
Lever |
3 à 4 maanden |
zeer goed |
stukken niet zwaarder dan 300 gr. |
|
om te koken: van de diepvriezer in de kookpan |
|
zodra ze gesneden kan worden is ze voldoende ontdooid |
|
Nieren |
3 à 4 maanden |
goed |
voor het invriezen een paar uur in zout water laten trekken |
10 min. |
10 min. zacht vuur |
2 uur |
|
|
Rosbief |
10 à 12 maanden |
zeer goed |
Stukken nooit zwaarder dan 1,5 kg. |
20 à 30 min. |
|
3 à 4 uur |
nooit volledig laten ontdooien |
|
Schenkel |
10 à 12 maanden |
zeer goed |
schenkel afzagen |
|
van de diepvriezer in de kookpan |
|
|
|
Kijk eens bij alle recepten: Recepten-index of kijk bij alle Tips en trucs
|