|
|
|
|
Diepvriestabel RUNDVLEES
|
Soort
|
Bewaren
|
Geschikt
|
Voor-
bereiden
|
Ontdooien
|
Opmerking
|
in oven 150° C
|
in kook- of braadpan
|
Bij kamer
temp.
|
Biefstuk
|
10 à 12 maanden
|
zeer goed
|
afzonderlijk verpakken
|
10 min.
|
10 min.zacht vuur
|
2 à 3 uur
|
nooit volledig laten ontdooien
|
Bouillon
|
mager: 8 à
10 maanden
|
goed
|
maak sterke bouillon
|
|
vanuit de diepvriezer in de kookpan
|
|
|
vet: 6 à 8 maanden
|
Bouillonvlees
|
10 à 12 maanden
|
zeer goed
|
|
|
vanuit de diepvriezer in de kookpan
|
|
opzetten in koud of kokend water
|
Gehakt
|
vet: 4 maanden
|
goed
|
pakjes niet zwaarder dan 500 gr.
|
10 à 15 min.
|
|
6 uur
|
runder- en varkensgehakt mogen gemengd worden
|
Biefstuk tartaar
|
mager: 6 maanden
|
zeer goed
|
Soepballetjes
|
mager: 6 maanden
|
goed
|
naast elkaar op een plaat leggen, dan verpakken
|
|
vanuit de diepvriezer in de soep
|
|
|
Hart
|
3 à 4 maanden
|
goed
|
snijden
|
|
vanuit de diepvriezer in de kookpan
|
|
voor bouillon of speciale bereidingen
|
Poulet
|
vet: 6 à 8 maanden
|
goed
|
stukjes van gelijke grootte
|
30 min.
|
|
2 à 3 uur
|
na gedeeltelijk ontdooien de stukken scheiden
|
mager: 10 à 12 maanden
|
zeer goed
|
Lever
|
3 à 4 maanden
|
zeer goed
|
stukken niet zwaarder dan 300 gr.
|
|
om te koken: van de diepvriezer in de kookpan
|
|
zodra ze gesneden kan worden is ze voldoende ontdooid
|
Nieren
|
3 à 4 maanden
|
goed
|
voor het invriezen een paar uur in zout water laten trekken
|
10 min.
|
10 min. zacht vuur
|
2 uur
|
|
Rosbief
|
10 à 12 maanden
|
zeer goed
|
Stukken nooit zwaarder dan 1,5 kg.
|
20 à 30 min.
|
|
3 à 4 uur
|
nooit volledig laten ontdooien
|
Schenkel
|
10 à 12 maanden
|
zeer goed
|
schenkel afzagen
|
|
van de diepvriezer in de kookpan
|
|
|