Diepvriestabel RUNDVLEES


/ keukenweetjes en trucs

 

 

 

Soort

Bewaren

Geschikt

Voor-

bereiden

Ontdooien

Opmerking

in oven 150° C

in kook- of braadpan

Bij kamer

temp. 

Biefstuk

10 à 12 maanden

zeer goed

afzonderlijk verpakken

10 min.

10 min.zacht vuur

2 à 3 uur

nooit volledig laten ontdooien

Bouillon

mager: 8 à 10 maanden

goed

maak sterke bouillon

 

vanuit de diepvriezer in de kookpan

 

 

vet: 6 à 8 maanden

Bouillonvlees

10 à 12 maanden

zeer goed

 

 

vanuit de diepvriezer in de kookpan

 

opzetten in koud of kokend water

Gehakt

vet: 4 maanden

goed

pakjes niet zwaarder dan 500 gr.

10 à 15 min.

 

6 uur

runder- en varkensgehakt mogen gemengd worden

Biefstuk tartaar

mager: 6 maanden

zeer goed

Soepballetjes

mager: 6 maanden

goed

naast elkaar op een plaat leggen, dan verpakken

 

vanuit de diepvriezer in de soep

 

 

Hart

3 à 4 maanden

goed

snijden

 

vanuit de diepvriezer in de kookpan

 

voor bouillon of speciale bereidingen

Poulet

vet: 6 à 8 maanden

goed

stukjes van gelijke grootte

30 min.

 

2 à 3 uur

na gedeeltelijk ontdooien de stukken scheiden

mager: 10 à 12 maanden

zeer goed

Lever

3 à 4 maanden

zeer goed

stukken niet zwaarder dan 300 gr.

 

om te koken: van de diepvriezer in de kookpan

 

zodra ze gesneden kan worden is ze voldoende ontdooid

Nieren

3 à 4 maanden

goed

voor het invriezen een paar uur in zout water laten trekken

10 min.

10 min. zacht vuur

2 uur

 

Rosbief

10 à 12 maanden

zeer goed

Stukken nooit zwaarder dan 1,5 kg.

20 à 30 min.

 

3 à 4 uur

nooit volledig laten ontdooien

Schenkel

10 à 12 maanden

zeer goed

schenkel afzagen

 

van de diepvriezer in de kookpan