|
|
|
|
Diepvriestabel GEVOGELTE EN WILD
|
Soort
|
Bewaren
|
Geschikt
|
Voorbereiden
|
Ontdooien
|
Opmerking
|
in oven 150°C
|
in
kook of braadpan
|
kamer
temp.
|
Braadkip en jonge haantjes
|
8 à 10 maand
|
zeer goed
|
lever, maag, hart niet in de buikholte stoppen
|
20 min.
|
-
|
3 à 4 uur
|
de kip al in aluminiumfolie verpakken
|
Eend
|
6 à 8 maand
|
goed
|
hals, lever, maag, hart niet in de buikholte stoppen
|
30 min.
|
-
|
3 à 4 uur
|
|
Fazant patrijs enz...
|
8 à 10 maand
|
zeer goed
|
hals, lever, maag, hart niet in de buikholte stoppen
|
15 à 30 min.
|
-
|
2 à 4 uur
|
|
Gans
|
6 maand
|
goed
|
hals, lever, maag, hart niet in de buikholte stoppen
|
30 min.
|
-
|
3 à 4 uur
|
zorgvuldig vet verwijderen, mag gevuld worden maar blijft dan minder lang goed
|
Groot wild
|
8 à 10 maand
|
zeer goed
|
dagporties maken, stukken niet zwaarder dan 1,5 kg.
|
30 min.
|
-
|
3 à 4 uur
|
bevroren in de marinade leggen
|
Haas
|
8 à 10 maand
|
zeer goed
|
het blauwe vlies zorgvuldig verwijderen, het bloed opvangen en
aanlengen met azijn,in de diepvries. (haas in stukken verdelen)
|
30 min.
|
-
|
4 uur
|
bevroren in de marinade leggen
|
Kalkoen
|
6 à 7 maand
|
zeer goed
|
hals, lever, maag, hart niet in de buikholte stoppen
|
30 min.
|
-
|
3 à 4 uur
|
invriezen zonder vulling geeft beter resultaat
|
Konijn
|
8 à 10 maand
|
zeer goed
|
in stukken snijden
|
30 min.
|
-
|
4 uur
|
bevroren in de marinade leggen
|
Soepkip
|
8 à 10 maand
|
zeer goed
|
lever, maag, hart niet in de buikholte stoppen
|
-
|
van de diepvries in de pan
|
-
|
eventueel in stukken snijden
|