Diepvriestabel GEVOGELTE EN WILD


/ keukenweetjes en trucs

 

 

 

Soort

Bewaren

Geschikt

Voorbereiden

Ontdooien

Opmerking

 

in oven 150°C

in kook of braadpan

kamer

temp.

Braadkip en jonge haantjes

8 à 10 maand

zeer goed

lever, maag, hart niet in de buikholte stoppen

20 min.

-

3 à 4 uur

de kip al in aluminiumfolie verpakken

Eend

6 à 8 maand

goed

hals, lever, maag, hart niet in de buikholte stoppen

30 min.

-

3 à 4 uur

 

Fazant patrijs enz...

8 à 10 maand

zeer goed

hals, lever, maag, hart niet in de buikholte stoppen

15 à 30 min.

-

2 à 4 uur

 

Gans

6 maand

goed

hals, lever, maag, hart niet in de buikholte stoppen

30 min.

-

3 à 4 uur

zorgvuldig vet verwijderen, mag gevuld worden maar blijft dan minder lang goed

Groot wild

8 à 10 maand

zeer goed

dagporties maken, stukken niet zwaarder dan 1,5 kg.

30 min.

-

3 à 4 uur

bevroren in de marinade leggen

Haas

8 à 10 maand

zeer goed

het blauwe vlies zorgvuldig verwijderen, het bloed opvangen en aanlengen met azijn,in de diepvries. (haas in stukken verdelen)

30 min.

-

4 uur

bevroren in de marinade leggen

Kalkoen

6 à 7 maand

zeer goed

hals, lever, maag, hart niet in de buikholte stoppen

30 min.

-

3 à 4 uur

invriezen zonder vulling geeft beter resultaat

Konijn

8 à 10 maand

zeer goed

in stukken snijden

30 min.

-

4 uur

bevroren in de marinade leggen

Soepkip

8 à 10 maand

zeer goed

lever, maag, hart niet in de buikholte stoppen

-

van de diepvries in de pan

-

eventueel in stukken snijden