Diepvriestabel BROOD EN GEBAK


/ keukenweetjes en trucs

 

 

 

Soort

Bewaren

Geschikt:

Voorbereiden

Ontdooien bij kamer temp.

Opmerkingen

Brood (alle soorten)

14 dagen à 2 maanden naar gelang de soort

goed

laten afkoelen, verpakken in alu.folie of plastic

4 uur bij kamertemp. 18 à 20°C 3 uur bij kamertemp. + enkele minuten in oven 240°C of 90 minuten in oven op 60°C

Het invriezen van brood is een hulpmiddel. Veredeld brood, melkbrood en krentenbrood langer te bewaren dan gewoon brood. Ontdooien in een hete oven mag niet te lang duren, anders wordt de korst te hard

Klein gebak van gerezen deeg (sandwiches, boterkoeken, croissants)

14 dagen à 1 maand naar gelang de soort

goed tot zeer goed

laten afkoelen tot kamertemp., laten harden in de diepvries en verpakken

bij kamertemp. 18° à 20° C + 2 minuten in de oven

Steeds vers invriezen

Cake

4 maanden

goed tot zeer goed

laten afkoelen, verpakken in aluminiumfolie of plastic

1 à 2 uur bij kamertemp.

Snel ontdooien: de cake in schijfjes snijden. Het ontdooien in de oven is niet aan te raden: er vormt zich een harde korst. Kan enkel gebakken ingevroren worden

Biscuit niet gegarneerd

2 à 4 maanden

zeer goed

laten afkoelen tot kamertemp., verpakken in aluminiumfolie of plastic

2 à 3 uur bij kamertemp.

voorzichtig behandelen, is ook breekbaar in bevroren toestand

Biscuitbodem gegarneerd

1 à 2 maanden

goed

onverpakt in de diepvriezer plaatsen tot de garnering hard is. verpakken in cellofaan of aluminiumfolie en in een doos invriezen

2 à 3 uur bij kamertemp.

oplossing voor restjes een taart met vruchten gegarneerd ontdooit langzamer

Opgerolde koek (gevuld)

1 à 2 maanden

goed

in bevroren toestand verpakken in plastic of aluminiumfolie

1/2 à 1 uur bij kamertemp.

voor vlug ontdooien: in schijven snijden

Taartbodems (gebakken)

3 à 4 maanden

goed

laten afkoelen tot kamertemp. 18 à 20°C, verpakken in cellofaan of plastic en in een doos invriezen

 

mogen onmiddellijk gevuld en gegarneerd worden

Taarten: fruit rijst en andere (gebakken)

1 maand

middelmatig

laten afkoelen, invriezen, verpakken

2 à 3 uur bij kamertemp.

na het ontdooien onmiddellijk gebruiken. taarten best invriezen zonder slagroom garnering

Soezen (gebakken)

2 maanden

zeer goed

laten afkoelen tot kamertemp., laten harden in de diepvries en verpakken

5 minuten in een oven op 150°C

na het ontdooien de soezen vullen en garneren

wafels

3 à 4 weken

zeer goed

afkoelen, laten harden in de diepvries, verpakken, invriezen

In oven op 150°C, in wafelijzer of bij kamertemp.

zachte wafels in wafelijzer ontdooien biscuitwafels en vaste deegwafels mogen bij kamertemp. of in de oven ontdooien

Flensjes

3 à 4 weken

zeer goed

afkoelen, 6 à 8 samen verpakken in aluminiumfolie

15 minuten in een oven op 150°C

 

Bladerdeeg en brokkeldeeg (gebakken)

2 maanden

goed

afkoelen, verpakken, in doos invriezen

10 minuten in oven op 150°C

na het ontdooien, vullen of afwerken naargelang de soort

Bladerdeeg, brokkeldeeg, zanddeeg en suikerdeeg (als deeg)

2 maanden

zeer goed tot uitstekend

bladerdeeg minstens 6 maal vouwen best verpakken in aluminiumfolie

1 à 2 Uur bij kamertemp.

deeg voor koekjes in de vorm van worst ingevroren wordt zonder ontdooien in schijfjes gesneden en onmiddellijk gebakken. Andere soorten van deeg zodra het mogelijk is openrollen en verwerken