Diepvries


/ kooktips en kooktrucs

Hoe lang zijn verschillende levensmiddelen te bewaren? Kijk daarvoor bij de Diepvriestabellen

Labelen: Diepvrieszakjes hebben meestal vakjes waar je op kunt schrijven: noteer wat erin zit en daarbij de uiterste houdbaarheidsdatum: je kunt dan 1 keer per maand alles makkelijk bij elkaar pakken en apart leggen wat die maand beslist op moet.

Stroomuitval/verhuizing: Afhankelijk van de grootte van de vriezer en de ingevroren inhoud blijft een gesloten vriezer 8-14 uur boven de -16C als je de deur dicht houdt. Verhuizing: als laatste (rechtop!) in de wagen, als eerste eruit. Laat de diepvries op zijn nieuwe plek even tot "rust" komen en schakel dan pas de stroom weer in.

Diepvrieszakken, handig stapelen: Bouillon, stamppot, goulash etc. eerst invriezen in een vierkant diepvriesbakje en daarna pas in een diepvrieszakje doen: makkelijk te stapelen.

Diepvrieszakjes zijn ook buiten de diepvries handig om vlees in te marineren of te gebruiken om (borrel)hapjes in te bewaren.

Speciale ijsblokjes: Vul van een ijsblokjes bakje de vakjes met water en doe daarin een olijf (voor de cocktails) of verse vruchtjes (voor frisdrank en longdrinks).