Recept Wijncake


Ingrediėnten:

250 gr boter of margarine

250 gr suiker

4 eieren

250 gr bloem

5 el cacao

2 tl kaneel

3 tl bakpoeder

150 gr chocolade vlokken

125 ml rode wijn

1 zakje chocoladecouverture

(of 2 geraspte bittere repen)

extra: oven, cakeblik

 

 

 

/ Wijncake recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).

Roer boter, suiker en eieren schuimig. Maak een mengsel van bloem, cacao, kaneel en bakpoeder en doe het door een zeef bij de schuimige boter. Klop tot er een glad deeg ontstaat.

Voeg rode wijn en chocoladevlokken toe en schep het voorzichtig met een lepel om.

Vet een cakevorm in, strooi er paneermeel in en laat het beslag er voorzichtig inlopen. Bak de cake 60-70 minuten.

Smelt de chocoladecouverture of repen au-bain-marie en giet het over de afgekoelde wijncake.