Recept Wijncake
250 gr boter of margarine
250 gr suiker
4 eieren
250 gr bloem
5 el cacao
2 tl kaneel
150 gr chocolade vlokken
125 ml rode wijn
1 zakje chocoladecouverture
(of 2 geraspte bittere repen)
extra: oven, cakeblik
© Janneke's Receptenpagina / Wijncake recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Roer boter, suiker en eieren schuimig. Maak een mengsel van bloem, cacao, kaneel en
bakpoeder en doe het door een zeef bij de schuimige boter. Klop tot er een glad
deeg ontstaat.
Voeg rode wijn en chocoladevlokken
toe en schep het voorzichtig met een lepel om.
Vet een cakevorm in, strooi er paneermeel in en laat het beslag er voorzichtig
inlopen. Bak de cake 60-70 minuten.
Smelt de chocoladecouverture of repen au-bain-marie en giet het over de afgekoelde wijncake.
|