|
||
|
||
Recept WalnootcakeIngrediėnten:125 gr zachte boter125 gr suiker3 eieren250 gr bloem0,5 dl melk150 gr walnotenschil van 1 sinaasappel1 tl bakpoederSiroop:0,5 dl water3 el citroensap250 gr suikerextra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Walnootcake recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart
Bereiding:Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).Roer de boter met de suiker romig en lichtgeel van kleur. Klop de eieren 1 voor 1 door het botermengsel. Voeg onder voortdurend kloppen met een mixer of garde de gezeefde bloem en de melk bij het boter/eimengsel. Roer de (grof) gemalen walnoten, geraspte sinaasappelschil, bakpoeder en zout door het beslag.Doe het beslag in een beboterde cakevorm en bak de cake ongeveer 45 minuten tot hij lichtbruin en gaar is. Uit de vorm halen en af laten koelen.Suikersiroop: Doe het water met het citroensap en de suiker in een pannetje en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Laat het mengsel op vrij hoog vuur ongeveer 5 minuten koken. Schenk de warme suikersiroop over de walnootcake en laat alles afkoelen. Snij de cake in niet al te dunne plakken.
|
||
Niet het recept wat je zoekt? Meer recepten in de index: Taart en koek, Cake en appeltaart, Koekjes en gebak
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|