Recept Walnootcake


Ingrediėnten:

125 gr zachte boter

125 gr suiker

3 eieren

250 gr bloem

0,5 dl melk

150 gr walnoten

schil van 1 sinaasappel

1 tl bakpoeder

Siroop:

0,5 dl water

3 el citroensap

250 gr suiker

extra: oven

 

 

 

/ Walnootcake recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).

Roer de boter met de suiker romig en lichtgeel van kleur. Klop de eieren 1 voor 1 door het botermengsel. Voeg onder voortdurend kloppen met een mixer of garde de gezeefde bloem en de melk bij het boter/eimengsel. Roer de (grof) gemalen walnoten, geraspte sinaasappelschil, bakpoeder en zout door het beslag.

Doe het beslag in een beboterde cakevorm en bak de cake ongeveer 45 minuten tot hij lichtbruin en gaar is. Uit de vorm halen en af laten koelen.

Suikersiroop: Doe het water met het citroensap en de suiker in een pannetje en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Laat het mengsel op vrij hoog vuur ongeveer 5 minuten koken. Schenk de warme suikersiroop over de walnootcake en laat alles afkoelen. Snij de cake in niet al te dunne plakken.