Recept Soezentaart 1


IngrediŽnten:

2,5 dl melk

1 mespunt zout

100 gr boter of margarine

140 gr bloem

5 eieren nr. 3

1 tl bakpoeder

10 el compote naar keuze

1 pakje vanillepudding

100 gr boter

poedersuiker

extra: oven

/ Soezentaart recept - Recepten voor soezen en gebak

Voorbereiding:

Maak het soezendeeg zoals in het basisrecept staat beschreven.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175įC (hetelucht 160įC). Deel het beslag in tweeŽn. Vet een springvorm in en strooi er wat bloem in. Maak op de bodem van de vorm allemaal bergjes deeg dicht bij elkaar zodat het een geheel wordt. Zet de bodem 15-20 minuten in de oven en haal daarna de taartbodem eruit om af te koelen. Bak op dezelfde manier de andere helft van het beslag (het deksel), spuit de bergjes met een stervorm.

Beleg de bodem met de compote. Maak de vanillepudding zoals op de verpakking staat aangegeven en roer er als het afgekoeld is de schuimig geklopte boter door. Verdeel de pudding over de bessencompote. Zet het deksel op de taart en strooi er flink poedersuiker over. Gekoeld serveren.