Recept Soezendeeg ongezoet

(basisrecept)


Ingrediënten:

2,5 dl water

50 gr boter of margarine

1 mespunt zout

150 gr bloem

4 eieren nr. 3

 

 

 

/ Soezendeeg (suikervrij) recept - Recepten voor soezen en gebak

 

 

Bereiding:

Breng het water met boter aan de kook recept recepten voor soezendeeg.

Neem de pan van het vuur en voeg in eenmaal de gezeefde bloem toe. Roer tot het beslag als een bal van de pan loslaat en zet de pan nog 1 minuut, onder voortdurend roeren, op het vuur recept recepten voor soezendeeg.

Doe het deeg meteen in een diepe kom en voeg stuk voor stuk de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel opgenomen is door het deeg. Goed kloppen tot het deeg glanst. Goed af laten koelen recept recept voor suikervrij soezendeeg.

Maak nooit de oven open als het soezendeeg er pas in staat. Dit kan wel 5 minuten voor het einde van de baktijd. Bij het kleinste zuchtje koude lucht slaat het beslag neer.

 

 

Recepten voor soezen met ongezoet, suikervrij, soezendeeg:

Eclairs, Parijse soezen, Slagroomsoesjes, Soezentaart en Soezenringen.