Recept Snelle mini-appeltaartjes


Ingrediėnten:

bladerdeeg

appel(s)

(suiker)

iets kaneel

honing

extra: oven

platte (vlaai)vormpjes

boter en bloem voor bestuiven

(rozijnen)

(slagroom)

 

 

 

/ Snelle appeltaartjes recept - Recepten voor appeltaart, cake en tulband

 

 

Bereiding:

Wanneer ik een half uur van te voren te horen krijg dat ik visite krijg maak ik snel deze appeltaartjes (ze zijn ook lekker zonder suiker). Warm, rechtstreeks uit de oven, vind ik ze zelf het lekkerst!

 

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).

Ontdooi evenveel velletjes bladerdeeg als dat je vormpjes hebt of appeltaartjes wilt gaan bakken.

Vet de vormpjes in met wat boter en bestuif ze ruim met bloem.

Schil de appel(s), boor het klokhuis eruit en snij in schijven van ongeveer 1 cm dikte.

Plooi het bladerdeeg in de vormpjes. Druk voorzichtig op de randen om deze netjes af te snijden. Bestrooi de bladerdeeg-bodempjes eventueel met wat (gewelde) rozijnen (en suiker).

Leg in elk vormpje een appelschijfje. Strooi er kaneel over (en naar keus wat suiker) en vul het boorgat met een theelepel honing recept recept voor snelle mini-appeltaartjes .

Bak de taartjes 20 minuten. Wip de taartjes uit de vormpjes en serveer ze warm of koud recept recepten voor snel mini appeltaartje .

Lekker met een flinke dot (ongezoete) slagroom.