Recept Sinaasappelcake
150 gr boter of margarine
150 gr suiker
geraspte schil van 1 sinaasappel
4 eieren
2 el Grand Marnier of sinaasappellikeur
150 gr bloem
150 gr maļzena
4 el sinaasappelsap
extra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Sinaasappelcake recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Roer de boter met suiker en de geraspte sinaasappelschil glad. Voeg al roerend eieren
en Grand Marnier toe.
Vermeng de bloem met maļzena en bakpoeder, doe het bij de
boter en klop tot er een glad en luchtig beslag ontstaat.
Vet een cakevorm in en strooi er paneermeel in.
Giet het beslag erin en bak de cake 45-60 minuten.
Keer na het bakken de vorm om en laat de cake op een rooster uitdampen.
Prik op gelijkmatige afstand gaatjes in de cake (b.v. met een breinaald) en sprenkel het
sinaasappelsap erover.
|