Recept Sinaasappelcake


Ingrediėnten:

150 gr boter of margarine

150 gr suiker

geraspte schil van 1 sinaasappel

4 eieren

2 el Grand Marnier of sinaasappellikeur

150 gr bloem

150 gr maļzena

1 tl bakpoeder

4 el sinaasappelsap

extra: oven

 

 

 

/ Sinaasappelcake recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).

Roer de boter met suiker en de geraspte sinaasappelschil glad. Voeg al roerend eieren en Grand Marnier toe.

Vermeng de bloem met maļzena en bakpoeder, doe het bij de boter en klop tot er een glad en luchtig beslag ontstaat.

Vet een cakevorm in en strooi er paneermeel in.

Giet het beslag erin en bak de cake 45-60 minuten.

Keer na het bakken de vorm om en laat de cake op een rooster uitdampen.

Prik op gelijkmatige afstand gaatjes in de cake (b.v. met een breinaald) en sprenkel het sinaasappelsap erover.