Recept Perentaart


Ingrediėnten:

325 gr bloem

1 tl bakpoeder

100 gr gemalen amandelen

125 gr boter

125 gr suiker

3 eieren

1/2 dl melk

1 kg rijpe handperen

225 gr honing

250 ml water

0,6 dl perenbrandewijn

350 gr bittere couverture

125 ml slagroom

1 pakje vanillesuiker

extra: oven

 

 

 

/ Perentaart recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Bereiding:

Bloem, bakpoeder, amandelen, boter, suiker, eieren en melk in een beslagkom doen en snel tot een glad deeg kenden. Afdekken en 15 minuten in de koelkast laten rusten.

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Vet een springvorm van Ų 28 cm in met een beetje boter en verdeel het deeg over de bodem. Bak de bodem 45 minuten.

In de tussentijd de peren schillen, in vieren snijden en de klokhuizen verwijderen. Honing, water en perenbrandewijn in een pan aan de kook brengen, stukken peer toevoegen en enkele minuten laten koken (ze mogen niet te zacht worden).

Koek op een rooster laten uitdampen en afkoelen. Peren in een zeef of vergiet laten uitlekken. Als bodem en peren zijn afgekoeld, de peerstukjes op de koek rangschikken.

Couverture au-bain-marie laten smelten en over de peren gieten. Zorg ervoor dat de hele koek bedekt is. De chocolade in de koelkast laten opstijven.

Slagroom met vanillesuiker stijfkloppen en de taart ermee bespuiten.