Recept Perencake


Ingrediėnten:

150 gr boter of margarine

150 gr suiker

geraspte schil van 1 citroen

2 eieren

250 gr bloem

125 gr maļzena

1 zakje bakpoeder

125 ml melk

1 kg peren

1 mespunt kaneel

50 gr suiker

75 gr gehakte amandelen

40 gr boter of margarine

extra: oven

 

 

 

/ Perencake recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).

Roer boter, suiker, citroenrasp en eieren tot een schuimige massa. Vermeng bloem met maļzena en bakpoeder en doe dit afwisselend met de melk bij de schuimige boter. Klop tot een mooi glad deeg verkregen is.

Vet een bakblik of ovenplaat in en strijk het beslag erop.

Schil de peren, verwijder stelen en klokhuizen en snij ze in grote stukken.

Verdeel de stukken gelijkmatig over het beslag.

Strooi er suiker, kaneel en gehakte amandelen over. Bak de cake 30-40 minuten.

Als de taart klaar is met gesmolten boter bestrijken.