Recept Perencake
150 gr boter of margarine
150 gr suiker
geraspte schil van 1 citroen
2 eieren
250 gr bloem
125 gr maļzena
125 ml melk
1 kg peren
1 mespunt kaneel
50 gr suiker
75 gr gehakte amandelen
40 gr boter of margarine
extra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Perencake recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Roer boter, suiker, citroenrasp en eieren tot een schuimige massa. Vermeng bloem met
maļzena en bakpoeder en doe dit afwisselend met de melk bij de schuimige boter.
Klop tot een mooi glad deeg verkregen is.
Vet een bakblik of ovenplaat in en strijk het beslag erop.
Schil de peren, verwijder stelen en klokhuizen en snij ze in grote stukken.
Verdeel de stukken gelijkmatig over het beslag.
Strooi er suiker, kaneel en gehakte amandelen over.
Bak de cake 30-40 minuten.
Als de taart klaar is met gesmolten boter bestrijken.
|