|
||
|
||
Recept Muffins zwarte bessenIngrediėnten:300 gr bloem2,5 tl bakpoeder1/4 tl zuiveringszoutsnufje zout100 gr witte basterdsuiker1-2 tl citroenschil150 gr verse zwarte bessen1 ei2,5 dl melk90 gr boterextra:oven, cakevormpjes
© Janneke's Receptenpagina / Muffins zwarte bessen recept - Engels, recepten koekjes bakken
Bereiding:Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).Bestrijk 14 cakevormpjes met olie of gesmolten boter.Meng de gezeefde bloem, bakpoeder, zuiveringszout en zout in een grote kom en voeg dan suiker en fijn geraspte citroenschil toe. Goed mengen en daarna de zwarte bessen erdoor roeren.Ei, melk en afgekoelde, gesmolten boter met een garde kloppen en over het meelmengsel gieten. Met een lepel tot een gladde massa mengen. Deeg in de cakevormpjes scheppen en tot 2/3 vullen.Muffins 15-20 minuten bakken tot ze lichtbruin en gerezen zijn.3-5 Minuten in de vormpjes laten, dan op een rooster laten afkoelen.Maak ze ook eens met verse of ingevroren frambozen, aardbeien, bosbessen of kersen.
|
||
Niet het recept wat je zoekt? Meer recepten in de index: Taart en koek, Cake en appeltaart, Koekjes en gebak
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|