Recept Marmercake


Ingrediėnten:

250 gr boter of margarine

1 pakje vanillesuiker

mespunt zout

250 gr suiker

4 eieren

500 gr bloem

1 zakje bakpoeder

125 ml melk

50 gr gehakte amandelen

60 gr cacao, (2 el rum), 4 el melk, evt stukjes chocola

extra: oven

 

 

 

/ Marmercake recept - Recepten voor cake, tulband en appeltaart

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).

Roer de boter in een diepe kom schuimig en voeg al roerend vanillesuiker, zout en 200 gr suiker toe. Vermeng bloem en bakpoeder en doe dit steeds afwisselend met wat melk en eieren bij de boter. Klop tot een luchtig en glad deeg ontstaat.

Doe 1/3 deel van het deeg in een andere kom. Maak een mengsel van cacao en melk (en eventueel rum en chocola) en de laatste 50 gr suiker en klop dit door deze portie deeg (bruin).

Roer de gehakte amandelen door de andere portie deeg (geel).

Vet een cakevorm in, doe er de helft van het gele deeg in, dan het bruine deeg en tot slot de rest van het gele. Neem de steel van een houten lepel en roer spiraalsgewijs door het beslag in de vorm zodat er een marmereffect ontstaat. Zet de cake in de oven en bak de cake 70-80 minuten.