Recept Malakofftaart

(zonder oven)


IngrediŽnten:

200 gr boter

200 gr suiker

4 eierdooiers

125 ml slagroom

4 el cognac

200 gr lange vingers

250 ml slagroom

1 pakje klopvast

1 pakje vanillesuiker

1 plak bittere chocolade

extra: springvorm

/ Malakofftaart recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

Bereiding:

Roer boter met suiker en eierdooiers zeer schuimig. Klop 125 ml slagroom stijf en meng er de cognac door. Meng de room door de boter.

Leg in een niet te grote springvorm een laag lange vingers, maar zo dat de hele bodem bedekt is. Schep er een laag room op en strijk het uit. Leg er opnieuw een laag lange vingers op en daarna weer een laag room. Ga door tot de ingrediŽnten zijn opgebruikt. Zorg dat de bovenste laag van de taart verkruimelde vingers is.

Zet de taart minstens 24 uur in de koelkast. Sla de rest van de slagroom met vanillesuiker en klopvast stijf. Bestrijk de rand van de taart ermee en spuit de rest als garnering op de bovenkant. Rijkelijk met geraspte chocolade bestrooien.