Recept Kerststerren (Lebkuchen)


Ingrediėnten:

200 gr honing

200 gr suiker

15 gr kaneel

2 gr gemalen kruidnagel

ietsje nootmuskaat

40 gr oranjesnippers

400 gr bloem

melk

20 gr poedersuiker

1/2 tl citroensap

1/2 tl eiwit

extra:

steekvormpjes, oven

 

 

 

/ Lebkuchen recept - Kerstmis, recepten taarten, gebak en koek

 

 

Voorbereiding:

Breng de honing aan de kook en daarna erdoor roeren: 1 ą 1,2 dl water, de suiker, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en de "gepureerde" oranjesnippers.

Doe dit kokende mengsel in een grote kom bij de gezeefde bloem en snel tot een deeg roeren (heet !) en kneden.

30 Minuten laten rusten.

Bereiding:

Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dikte. Steek er sterren en kransjes uit.

Leg deze vormpjes op een beboterd en een met bloem bestoven bakblik en bestrijk met de melk.

Bak de lebkuchen 20 minuten middenin de oven op 200°C (heteluchtoven 180°C).

Roer voor het glazuur de gezeefde poedersuiker met citroensap en eiwit 2 minuten.

Doe de glazuur in een (papieren) puntzakje, knip het puntje eraf en bespuit de sterren en kransjes ermee (of gebruik een garneerspuit).