Recept Kerststerren (Lebkuchen)
200 gr honing
200 gr suiker
15 gr kaneel
2 gr gemalen kruidnagel
ietsje nootmuskaat
40 gr oranjesnippers
400 gr bloem
melk
20 gr poedersuiker
1/2 tl citroensap
1/2 tl eiwit
extra:
steekvormpjes, oven
© Janneke's Receptenpagina / Lebkuchen recept - Kerstmis, recepten taarten, gebak en koek
Voorbereiding:
Breng de honing aan de kook en daarna erdoor
roeren: 1 ą 1,2 dl water, de suiker, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en de
"gepureerde" oranjesnippers.
Doe dit kokende mengsel in een grote kom bij de gezeefde bloem en snel
tot een deeg roeren (heet !) en kneden.
30 Minuten laten rusten.
Bereiding:
Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dikte. Steek er sterren en kransjes uit.
Leg deze vormpjes op een beboterd en een met bloem bestoven bakblik en bestrijk met de melk.
Bak de lebkuchen 20 minuten middenin de oven op 200°C (heteluchtoven 180°C).
Roer voor het glazuur de gezeefde poedersuiker met citroensap en eiwit 2 minuten.
Doe de glazuur in een (papieren) puntzakje, knip het puntje eraf en bespuit de sterren en kransjes ermee (of gebruik een garneerspuit).
|