Recept Kweeperentaart


Ingrediėnten:

750 gr kweeperen

100 gr suiker

2 kruidnagelen

250 gr bloem

2 tl bakpoeder

1 ei

75 gr suiker

1 pakje vanillesuiker

1 mespunt zout

125 gr boter of margarine

1 glas cognac

1 pakje taartgelei (taartina)

1 kopje kersen op sap

extra: oven

 

 

 

/ Kweeperentaart recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Voorbereiding:

Schil de kweeperen en snij er dunne plakken van. Leg ze met suiker en kruidnagelen in 1/4 l water en kook ze tot ze zacht zijn. Laat ze afkoelen en goed uitlekken.

Kweeperen taartdeeg: Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven, in het midden een kuiltje maken en hierin het ei doen. Meng het ei met wat bloem tot een dikke brij. Strooi er de suikers en het zout over. Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg. Inpakken en 30 minuten in de koelkast laten rusten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).

Bekleed een springvorm (ook de rand) met het deeg. Bak de taart in 15-20 minuten bruin.

Sprenkel cognac over de kweepeer-plakken en rangschik ze op de taartbodem.

Leg de uitgelekte kersen langs de rand.

Maak de gelei zoals op het pakje wordt aanbevolen en strijk het over de taart.