Recept Kwark-kruimelkoek


Ingrediėnten:

500 gr bloem

1 zakje bakpoeder

1 ei

200 gr suiker

1 pakje vanillesuiker

200 gr boter of margarine

1 kg kwark

1 el citroensap

200 gr suiker

1/2 pakje vanillepudding

1 ei

50 gr rozijnen

extra: oven

 

 

 

/ Kwark-kruimelkoek recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Voorbereiding:

Kwark-kruimelkoek deeg maken: Zeef bloem en bakpoeder op een werkvlak, in het midden een kuil maken en hierin het ei doen. Meng het ei met wat bloem tot een dikke brij. Strooi er de suikers over. Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een kruimelig deeg. Inpakken en 30 minuten in de koelkast laten rusten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).

Vet een grote bakplaat in en verdeel hierover 2/3 deel van het deeg. Druk het wat aan. Vermeng kwark met citroensap, suiker, vanillepuddingpoeder en ei tot het een gladde massa wordt. Roer de rozijnen erdoor.

Strijk de kwark gelijkmatig over het deeg en strooi de rest van het deeg als kruimels over de kwark. Bak de koek 40-50 minuten.