|
||
|
||
Recept KruidkoekIngrediënten:150 gr boter of margarine150 gr suiker3 eieren100 gr bloem50 gr maïzena2 tl bakpoeder1 mespunt zout1 mespunt gemberpoeder1 tl koekkruiden100 gr geraspte bittere chocolade100 gr gemalen hazelnoten30 gr gehakte sukade30 gr gesneden oranjesnippersextra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Kruidkoek recept - Recepten voor taarten, gebak en koek
Bereiding:Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).Roer de boter met suiker en eieren glad en schuimig. Meng bloem, maïzena, bakpoeder, zout en kruiden door elkaar en voeg het mengsel lepelsgewijs bij de boter, blijf goed kloppen. Voeg tot slot de geraspte chocolade, hazelnoten, sukade en oranjesnippers toe.Vet een cakevorm in, bestrooi hem met paneermeel, doe het beslag erin en bak de kruidkoek 45-60 minuten.Als de koek klaar is, warm verpakken in aluminiumfolie en 24 uur laten rusten. (De smaak van de koek wordt dan lekkerder).
|
||
Niet het recept wat je zoekt? Meer recepten in de index: Taart en koek, Cake en appeltaart, Koekjes en gebak
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|