|
||
|
||
Recept KiwitaartIngrediėnten:200 gr bloem1 tl bakpoeder1 ei50 gr suiker1 pakje vanillesuiker1 mespunt zout100 gr boter4 kiwi's1 banaan1 glas rum1 pakje vanillesuiker1 pakje kleurloze taartgelei2 el suikerextra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Kiwitaart recept - Recepten voor taarten, gebak en koek
Voorbereiding:Kiwitaartdeeg: Zeef bloem en bakpoeder op een werkvlak, in het midden een kuil maken en hierin het ei doen. Meng het met wat bloem tot een brij. Strooi er de suikers en het zout over. Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het met koele handen snel tot een glad deeg. Inpakken en 30 minuten koel laten rusten.Bereiding:Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).Vet een springvorm of vlaaivorm licht in, strooi er paneermeel in en bekleed hem met deeg. Bak de taart in 15-20 minuten bruin. Schil de kiwi's en de banaan, snij er dunne plakjes van en verdeel ze over de inmiddels koud geworden taartbodem. Strooi er vanillesuiker over en druppel er rum op. Maak de gelei zoals op de verpakking staat vermeld en voeg suiker toe. Giet de gelei, als hij bijna koud is, over de taart.
|
||
Niet het recept wat je zoekt? Meer recepten in de index: Taart en koek, Cake en appeltaart, Koekjes en gebak
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|