Recept Kiwitaart


Ingrediėnten:

200 gr bloem

1 tl bakpoeder

1 ei

50 gr suiker

1 pakje vanillesuiker

1 mespunt zout

100 gr boter

4 kiwi's

1 banaan

1 glas rum

1 pakje vanillesuiker

1 pakje kleurloze taartgelei

2 el suiker

extra: oven

 

 

 

/ Kiwitaart recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Voorbereiding:

Kiwitaartdeeg: Zeef bloem en bakpoeder op een werkvlak, in het midden een kuil maken en hierin het ei doen. Meng het met wat bloem tot een brij. Strooi er de suikers en het zout over. Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het met koele handen snel tot een glad deeg. Inpakken en 30 minuten koel laten rusten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).

Vet een springvorm of vlaaivorm licht in, strooi er paneermeel in en bekleed hem met deeg. Bak de taart in 15-20 minuten bruin. Schil de kiwi's en de banaan, snij er dunne plakjes van en verdeel ze over de inmiddels koud geworden taartbodem. Strooi er vanillesuiker over en druppel er rum op. Maak de gelei zoals op de verpakking staat vermeld en voeg suiker toe. Giet de gelei, als hij bijna koud is, over de taart.